action

Om Racekalendern

Idén till Racekalendern föddes egentligen för många år sedan. Jag upplevde att jag ofta läste eller hörde om att "det hade varit" folkrace, men jag fick reda på det lite för sent. Jag visste inte vilken hemsida jag skulle gå till för att få reda på när (och var) nästa tävling skulle äga rum. Jag upplevde att informationen på Svensk Bilsport inte alltid var tillräcklig, och att den tog upp så otroligt många grenar och tävlingsformer (träning mm), samt kanske inte riktade sig till mig som publik. Jag kände även att om jag hittade någonting som verkade intressant så hade jag svårt att veta hur jag skulle ta mig till banan. Mer information hittade jag ofta på respektive klubbs hemsida, men även här varierar kvalitén, vissa har väldigt bra ordning medan andra uppdaterar sin info mer sällan, gemensamt för alla är dock att fokus ligger på den egna klubbens olika event.

Jag tänkte "borde det inte finnas någon hemsida som listar alla tävligar?". Efter mycket sökande och letande konstaterade jag bittert att jag i alla fall inte kunde hitta någon sajt som samlade all info jag ville ha, då tänkte jag istället "borde inte någon bygga en hemsida som samlar all information?". Efter ytterligare ett par års väntan så kände jag att det kanske är jag som är "någon", och bestämde mig för att försöka bygga hemsidan själv, och så blev det.

Racekalendern byggdes av mig, och initialt för mig själv, min tanke var att använda den just som en folkrace kalender för att hålla reda på folkrace i min närhet. Jag ville kunna se när det är race, jag ville kunna hitta till banan och jag ville kunna lägga till folkrace i min kalender på telefonen - så det blev min kravspecifikation till mig själv. Samtidigt så undrade jag om det kanske fanns andra än mig som kände likadant, så då ville jag ge alla med intresse av folkrace möjlighet att besöka Racekalendern och ta del av informationen.

Alla folkrace på Racekalendern läggs in av mig, det gör jag genom att titta på Svensk Bilsport och manuellt skriva av informationen där, jag tittar även på respektive klubbs hemsida (eller facebooksida). Ingen information kopieras eller överförs automatiskt till Racekalendern, allt sker manuellt av mig. Om ett datum, tid eller pris ändras finns det därför risk att jag missar detta och då finns risk att informationen på Racekalendern blir felaktig, men vid ett flertal tillfällen har jag blivit kontaktad av entusiaster som gör mig uppmärksam på detta, och ber mig uppdatera informationen. Detta tackar jag er hemskt mycket för, fortsätt gärna med det!

Jag vill gärna veta vad du som besökare tycker om Racekalendern, hur hittade du hit? Vad saknar du? Vad är bra? Kan något göras bättre? Jag älskar att få mail och lovar att svara alla som tar sig tid att skriva till mig. En tanke jag har är att upprätta ett formulär där ni kan hjälpa mig att fylla i uppgifter om nya folkrace. Men fram till det sker så får ni gärna kontakta mig på info@racekalendern.se

Tack för att du tog dig tid att läsa detta! =)

Vänliga Hälsningar,
Klas